Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen ouders
Mijn bijna doodervaring
door Annemiek
terug

Na in 2001 en 2003 zware psychoses gehad te hebben had ik jaren weliswaar met mijn wisselende stemmingen en angsten een leven vol ups em downs. Toen ik in 2008 zwanger werd van de allerliefste en leukste man kon ik mijn geluk niet op.
Ik begon een nieuwe betaalde carriere als ervaringsdeskundige, een prachtige manier om met mijn herstelverhaal anderen te helpen.
In 2010 besefte ik dat een gezin en een baan me mijn geestelijke gezondheid koste en werd ik fulltime moeder. In 2012 na 2 jaar stevig drinken, wasrvan ik vond dat dat geen effect op mijn dochtertje had (?) kreeg ik toch weer een psychose. Heftiger dan ooit: ik voelde het aankomen, maar wist in mijn panische angst hiervoor niet de gedachtes en gevoelens die me overspoelden tot rist te krijgen. Ik belde mijn schoonmoeder om mijn 3 jarige dochtertje te komen halen, voor onbepaalde tijd. Dit kon gelukkig!
Daarna raakte alles in een stroomversnelling: ik liet me via de crisisdienst opnemen, maar dacht eenmaal binnen dat ik in een eithanasieklinkiek voor psychiatrische patienten was beland en vreesde mijn dood. Ik wou weg, maar ze lieten me niet gaan. Ik vocht voor mijn gevoel voor mijn leven en werd met 6 man tegen de grond gewerkt, in een beveiligde kamer op bed gelegd en kreeg een spuit in mijn achterste. Voila, mijn angst bleek werkelijkheid, ze lieten me achter met de deur op slot en berreidde me voor op mijn sterven.
Na 3 maanden opname, waarbij ik de eerste 6 weken mijn kindje niet heb gezien, mocht ik naar huis, eindelijk...maar toen begon de zwaarste tijd pas. Geen vertrouwen meer in mezelf, somber met een doodswens dagen in bed, waarbij mijn lieve (nu inmiddels) man
Alles deed thuis. Vol schuldgevoel krabbelde ik langzaam op, wist niet meer wat voor (goede) moeder ik was (geweest) zocht hulp hierbij, als ouder met psychische klachten, maar vond niks. Nu werk ik 3 dagen, zorg en geniet van mijn gezin. Taking it day by day


Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten