Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen ouders

Huisregels KopOpOuders

Voor het plaatsen van berichten en reacties op de KopOpOuders-site gelden enkele regels:
- Plaats geen berichten die in strijd zijn met de wet
- Behandel elkaar met respect
- Help elkaar
- Niet schelden
- Niet dreigen 


Wanhopige moeder
door wanhopige moeder E. te Hengelo
terug

Geachte heer, mevrouw,
Hierbij schrijf ik mijn verhaal van verdriet, verscheurdheid en wanhoop uit naar de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en Kinderrechter te Almelo.
Mijn zoontje is ruim 2 jaar en in zijn jonge leventje is hij 24 uur per dag bij mij (moeder) geweest. Ik heb de schat altijd met liefde, warmte, harmonie en consequentie opgevoed in onze warme gezin. Ik heb er bewust voor gekozen niet te werken maar thuis te zijn voor mijn zoontje.

Ik ben 2 jaar bezig met procederen om mijn kindje te beschermen tegen een agressieve vader die mijn zoontje van ruim 2 jaar geestelijk en lichamelijk verwaarloosd heeft. Meerdere onderzoeken van Raad voor Kinder(rovers)bescherming zijn geweest ,maar die houden mijn ex het hand boven het hoofd, dwingen mij mee te werken aan een onderzoek en vader gaat overal vrijuit.

De vrouwelijke kinderrechter uit Almelo zet enkel haar persoonlijke mening boven de Wet IN HET BELANG VAN HET KIND en volgt enkel het advies van de Raad voor de Kinderbescherming op, doch zij doen niet aan waarheidsbevinding en geloven alles wat mijn ex roept en noteren dat als vaststaande feiten. De rechter negeert alarmerende brieven van de huisarts over mijn zoontje als die omgang heeft gehad met zijn biologische vader en negeert psychologische rapporten van een erkende kinderpsycholoog die in haar onderzoeksrapport bewezen heeft dat mijn zoontje zich ruim boven gemiddeld ontwikkeld met liefde en harmonie in de thuisbasis. Kinderrechter en Raad van de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg schrijven zonder enige onderbouwing en waarheidsbevinding dat het kind toch ernstig bedreigd wordt in zijn ontwikkeling en dat ik als moeder niet deug. Dit naar aanleiding van ondervraging bij de biologische vader.

Tijdens deze periode van een aaneenschakeling van procedures en rechtzittingen is er begeleide omgang geweest. Op het laatst is er een aantal wekelijkse omgang geweest die een ruime ochtend in beslag nam, begeleid en onbegeleid. Na deze omgang kreeg ik mijn zoontje totaal van slag terug met bloed (!) aan zijn voorhuidje, een vastgeplakte ingedroogde poepluier met vuurrode billetjes en opkomende exczeem die zich de dagen erna verspreidde over zijn hele borst, armpjes, oksels en rug. Zijn geestelijke toestand was verdwaasd....ik kon moeilijk contact met hem krijgen, hij was werkelijk apatisch, keek met verdwaasde glazige ogen waar ik geen vat op kreeg. Als ik hem wilde troosten zette hij zich van mij af en wilde dit niet. De dagen erna was hij zeer opstandig, gooide met dingen en huilde veel en lang, dit duurde ruim vijf dagen; twee dagen later moest dan weer de wekelijkse omgang plaatsvinden. De kinderrechter en Raad doen hier niks mee, omgang moet er komen en is IN HET BELANG VAN HET KIND!?, aldus de rechter, Raad voor Kinderbescherming en ondertussen ook al ingeschakeld Bureau Jeugdzorg.

Ondertussen sluipt deze zogenoemde vader door het bovenraampje bij mij in huis om zijn bedreigingen te uiten naar mij en mijn familie toe en staat een week later wild op de ramem te bonzen, waarvoor ik melding heb gemaakt bij de politie. Uiteindelijk wordt de hoofdverblijfplaats gewijzigd naar de vader enkel en alleen omdat deze man geen omgang met zijn kind heeft en er dan maar een 'paradoxale toewijzing' moet komen, zodoende om de moeder te straffen omdat vader geen omgang krijgt. IN HET BELANG VAN HET KIND.

Door deze omstandigheden en de angst dat mijn ex weer binnen zal dringen in onze woning, werk ik niet meer mee aan een omgangsregeling, ik voelde ik mij niet meer veilig met mijn kindje en vervolgens ben ik gevlucht naar een ander adres in Nederland. Daar heb ik een 5 maanden gewoond. In deze periode kwam uiteindelijk een brief van Jeugdzorg bij mijn officiele adres, dat ze mijn zoontje op de Telex hadden gezet en dat ik aangeklaagd werd wegen onttrekking ouderlijk gezag. Ik moest mijn allerliefst zoontje van 2 jaar afstaan.!

Op de zwarte dag van donderdag 29 juli jl, stonden 2 politieagenten, 1 van bureau jeugdzorg en 1 van de Raad voor mijn deur. De vrouw van de Raad duwde de deur open en zette haar voet tussen de deur. Vervolgens drongen ze ons huis binnen met een toelatingsbewijs voor binnendringen van het huis. Ik moest mijn zoontje direct afstaan en werd zelf meegenomen naar het politiebureau waar ik werd verhoord en vervolgens in de cel gestopt van 13.00 uur tot 16.30 uur wegens onttrekking aan het ouderlijk gezag door het niet nakomen van een omgangsregeling. IN HET BELANG VAN HET KIND.
Mijn zoontje werd met de auto meegenomen en jeugdzorg zei dat ze mijn zoontje naar de biologische vader zal brengen. Daarna werd er niet meer naar omgekeken hoe of in welke hoedanigheid onze schat verzorging, liefde, rust, warmte en harmonie krijgt. Dit met het gegeven dat mijn zoontje als baby al lichamelijk en geestelijk verwaarloosd was door mijn ex, hetgeen compleet genegeerd werd door BOR Twente, Raad voor de Kinderbescherming, kinderrechter en Bureau Jeugdzorg.

Afgelopen zaterdag 30 julli jl. kreeg ik een verontrustend telefoontje van een straatbewoner van mijn ex dat ze de hele dag een krijsend kindje horen die 's middags niet meer slaapt maar alleen buiten speelt. s' Nachts huilt het kindje de hele nacht en horen ze geschreeuw van een man. Aldus een bewoner van de ...straat te Rossum, de man wilde zijn naam niet zeggen.
De volgende dag bel ik direct met jeugdzorg en Raad om mijn zoontje even te mogen horen aan de telefoon zodat ik mijn zoontje kan geruststellen op enig mogelijke manier. Daar wordt op geantwoord dat ik nu als moeder niet in de positie ben om wensen te hebben en de vraag zou zijn of het wel goed voor het kind is als het kind de moeder te horen krijgt!!!! Nu zal er een onderzoek gedaan worden door een gedragsdeskundige van Bureau Jeugdzorg die gaat beslissen of het goed is voor het kind om omgang te hebben met zijn moeder!
Hoe wordt dit onderzoek gedaan? Door enkel de stukken te lezen van de rechtbank zal uit deze schritelijke informatie de beslissing genomen worden of het al dan niet goed voor het kind is om zijn moeder te zien, aldus bureau jeugdzorg. Een gedragsdeskundige hoort naar mijn kennis en de kennis van mijn advocaat mijn zoontje te observeren en niet enkel de 'gekleurde' stukken!

Na een gesprek vandaag met de gezinsvoogd van jeugdzorg vroeg ik of jeugdzorg kon onderbouwen waardoor en waarom mijn zoontje van ruim 2 jaar volgens hen wordt bedreigd in zijn ontwikkeling. Het antwoord hierop was: kindjes van die leeftijd moeten naar een kinderdagverblijf en tijdens het ravotten en voetballen met vader viel het kindje regelmatig. Ze denken dat moeder het kind de hele dag binnen houdt.......... (!!?) Klaarblijkelijk wordt mijn zoontje als object gezien en getest hoe vast de schat op zijn beenjes staat, dat jeugdzorg mijn zoontje bij mij weghaalde thuis, tijdens het buiten spelen met vriendjes, wordt niet voor waarheid aangenomen......

MAMA WAAR BEN JE IK VOEL ME ZO ALLEEN BI J DIE VREEMDE MENSEN, MAMA KOM TERUG EN HOU ME VAST!!.............

Afzender: wanhopige moeder E. te Hengelo


16 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten