Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Iris (14 jaar)
door
terug

'Het gaat over mijn moeder. Ze is soms heel erg in de war. Ze praat dan anders dan je gewend bent. Ze zit bijvoorbeeld steeds te rijmen en wordt ook vaak heel erg boos om niets. Of ze staat te roepen dat de stroom is uitgevallen, terwijl dat niet zo is. En ze pakt de afstandsbediening en loopt ermee door de kamer te zappen'. Ze wil dan alles en iedereen uitschakelen ofzo. Soms ziet ze ook iemand in de kamer die er helemaal niet is. Dat komt door haar ziekte. Daar kan ze niks aan doen.

Ik vind het niet leuk dat mijn moeder zo doet. En ik word er ook wel eens bang van. Als ze schreeuwt en scheldt dan denk ik: ze meent het niet zo, zij kan er ook niks aan doen. Mijn moeder is twee keer opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Thuis komt er dan gezinshulp. En ze krijgt ook medicijnen, zodat ze zich weer beter gaat voelen en niet meer zo in de war is.

Het gaat nu al weer een hele tijd goed met mijn moeder. Ik neem nu ook weer vriendinnen mee naar huis. Toen mijn moeder was opgenomen heeft mijn vader het aan mijn mentor uitgelegd. Eerst schaamde ik me ervoor. Maar mijn mentor zegt dat ik me er niet voor hoef te schamen. Niemand kan er wat aan doen, ook mijn moeder niet.'


1 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten