Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Marcel (13 jaar)
door
terug

'Het gaat over m’n moeder. Ze is heel dik en daardoor is ze snel moe. Daar baal ik wel eens van. Als we met z'n allen iets leuks gaan doen moeten we altijd iets verzinnen waar ze niet zo moe van wordt. Toen we een keer in het bos gingen wandelen, moesten we na een kwartier al terug. Dat vonden mijn zusje en ik dus echt niet leuk.
M’n moeder heeft me wel eens verteld dat ze een eetstoornis heeft. Als ze zich boos of verdrietig voelt gaat ze heel veel eten. Ze denkt soms aan moeilijke dingen van vroeger en daar krijgt ze een rotgevoel van. En dan gaat ze onwijs veel eten, soms hele rare dingen. Bijvoorbeeld een hele cake, een bak roomijs en vijf boterhammen met pindakaas achter elkaar.

Vroeger werd ik op school gepest omdat mijn moeder zo dik is. Ik heb vorig jaar in de klas samen met mijn juf uitgelegd wat er met mijn moeder aan de hand is en dat heeft geholpen. Toen ik er in de klas over had verteld kwam Linda in de pauze naar me toe. Ze vertelde dat haar moeder ook een eetprobleem heeft, maar die is juist heel erg mager. Omdat ze steeds denkt dat ze te dik is, eet ze bijna niets. Daardoor ziet ze er akelig mager uit en is ze vaak moe en heeft ze het koud. Toch wil ze niet méér eten. Linda en ik vonden het maar raar dat onze moeders allebei een eetprobleem hebben, terwijl ze er zo verschillend uitzien.'


0 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten