Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Simon (8 jaar)
door
terug


'Mijn mama vindt alles altijd heel erg vies en is de hele dag aan het schoonmaken. Mijn zusje en ik moeten heel goed opletten dat we niets vuil maken. We mogen niet met onze handen aan de deuren komen, want dan komen er vingers op. Die gaat mama dan meteen wegpoetsen. Eigenlijk mogen we nergens aankomen. Als mijn zusje of ik vergeten onze schoenen uit te doen, moeten we voor straf meteen naar boven. Dat vind ik eigenlijk niet zo erg, want ik zit toch het liefste op mijn kamer. Beneden in de woonkamer moet je altijd zo opletten.

Soms vraagt een vriendje of hij bij me kan komen spelen, maar dat mag niet van mama. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden. Je kunt bij ons niet spelen, want dan wordt het vies. Laatst op de ouderavond heeft papa aan de juf uitgelegd dat mama een dwangstoornis heeft, want zo heet het. Ik ben blij dat de juf het nu ook weet van mama, want ik durfde er met niemand over te praten. Nu blijf ik soms even na om lekker met de juf te kletsen.

Ik ben ook naar een Kindergroep geweest, waar je kunt praten met andere kinderen die ook een vader of moeder hebben zulke problemen. Marije zat ook in mijn groep. Haar vader had weer een ander soort probleem. Haar vader is altijd bezig met dingen rechtzetten. Alles moet precies goed staan. Zij vertelde ook dat het vaak heel lang duurt voordat ze weggaan. Haar vader gaat soms wel tien keer terug om te kijken of het gas wel uit is!'


0 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten