Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Marliza (16 jaar)
door
terug

'Het gaat over mijn vader. Hij zit heel erg in de put. Vaak lijkt het net of hij niet weet dat ik er ben. Als ik iets vraag, geeft hij geen antwoord en hij vergeet heel veel. Toen hij nog geen medicijnen gebruikte was hij heel snel boos. In het begin dacht ik dat het door mij kwam, want ik luister soms niet zo goed. Maar mijn moeder zegt dat het niet mijn schuld is. Zij heeft verteld dat mijn vader depressief is en dat is niemands schuld.

Toen het vorig jaar heel slecht met hem ging wilde hij steeds naar buiten, maar dat mocht niet omdat we bang waren dat hij weg zou lopen. Dat was heel spannend, ik kreeg er gewoon buikpijn van. We moesten toen ook heel veel doen in huis zoals koken en voor mijn kleine broertjes zorgen. Ik was blij dat er toen thuishulp kwam, want ik had bijna geen tijd meer om huiswerk te maken en met mijn vriendinnen weg te gaan.

Ik vind het vervelend dat mijn vader ziek is, want het is nu veel minder gezellig thuis. Vroeger deden we met zijn allen spelletjes of gingen we wande¬len, nu niet meer. Soms beloven mijn ouders nog wel eens dat we iets leuks gaan doen, maar meestal gaat het toch niet door. Ik ben wel eens boos als m’n vader weer zo somber is, maar ik durf dat niet te laten merken. Ik ben bang dat hij dan zelf ook weer boos of verdrietig wordt.
Gelukkig kan ik er op school met de leerlingbegeleider over praten. Mijn moeder heeft aan haar verteld wat er aan de hand is. En ik ga binnenkort een cursus via internet volgen met andere kinderen in zelfde situaties op www.kopstoring.nl.


0 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten