Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Lynn (9 jaar)
door
terug

'Het gaat over mama. Ik begrijp soms niks van haar. Soms is mama opeens heel kwaad. Dan gaat ze rare dingen doen, zoals met borden gooien. Ze kan ook opeens gaan huilen. Zomaar. Papa heeft uitgelegd dat mama een psychisch probleem heeft. Het is echt niet leuk als je moeder zo is en ik voel me best vaak verdrietig en bang.

Ik schrik ervan als mama opeens zo boos wordt, schreeuwt en rare dingen doet. Meestal doe ik dan m'n oren dicht of ga ik naar mijn kamer. Mijn moeder heeft ook allemaal krassen op haar arm. Vroeger zei ze dat ze in het prikkeldraad was gevallen, maar nu weet ik dat ze zichzelf pijn doet. Zij heeft mij verteld dat ze dat doet om zo de pijn van vroeger toen ze klein was niet meer te voelen.
Ik begrijp het niet helemaal, maar ik ben wel blij dat mama er iets over heeft verteld. Soms wordt zij opgenomen, ik mag dan twee keer in de week bij mama op bezoek. Ik vind het echt fijn om haar dan weer te zien. Ze doet dan meestal heel gewoon, maar toch merk ik wel dat er iets is. Papa en mama praten dan heel druk.

Ik heb aan mijn vriendin verteld wat er met mamma aan de hand is en ze begrijpt het geloof ik wel een beetje. Als ik echt verdrietig ben, praat ik tegen m'n hond.'


3 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten