Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Robert (10 jaar)
door
terug

'Het gaat over papa. Hij doet zo vreemd. Hij is heel erg bang voor dingen. Dat zou je niet denken als je hem zag, want hij is heel sterk. Mama heeft uitgelegd dat hij bang is om met mensen te praten. Ze zegt dat hij er niets aan kan doen.

Vroeger vond ik het altijd leuk als hij thuis was, maar nu niet. Hij zit de hele dag maar op de bank te roken. Soms zegt hij dat hij mij naar voetballen gaat brengen, maar hij doet het toch niet. Net als we de deur uitgaan, moet hij ineens heel erg naar de wc en zegt hij: laat mamma je toch maar brengen. Ik denk wel eens dat hij boos op me is, omdat ik niet zo goed kan voetballen. Hij kon vroeger heel goed voetballen, dat heeft hij me zelf verteld. We gingen ook wel eens doelschieten hier op het plein.

Nu is het altijd zo saai thuis. We gaan nooit meer ergens heen. Dat kan niet door papa. Hij wil ook niet meer naar de verjaardag van opa en oma. Van al die mensen in de kamer gaat hij helemaal zweten. Bij ons komt ook bijna niemand meer op bezoek. Gelukkig wonen opa en oma vlakbij. Opa is laatst meegegaan naar voetballen. Niemand anders z'n opa is ooit komen kijken, dat was echt gaaf!'


2 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten