Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhalen van Bob, Carine en Hakim
door
terug

Bob, Carine en Hakim hebben alle drie een ouder die in de war is of vreemde dingen doet. Bob vertelt dat zijn vader meestal heel stil is. "Soms zit hij wel samen met mij voor de tv, maar dan zegt hij niks, ook niet als ik hem iets vraag. Het lijkt dan net alsof hij niet door heeft dat ik erbij ben."

De moeder van Hakim heeft dat ook wel eens. "Maar andere keren let ze juist heel erg op me en wordt ze heel snel boos. Vaak snap ik dan niet eens waarom ze boos wordt en daar word ik een beetje zenuwachtig van. Dan ga ik maar op mijn kamer zitten."

De vader van Carine is soms erg in de war. "Hij zegt dan dingen die helemaal niet kunnen. Hij dacht bijvoorbeeld een keer dat hij de nieuwe koning van Nederland was en ging dat op straat aan iedereen vertellen. Dan schaam ik me naar voor hem, maar ik vind het ook wel eng."

Carine, Bob en Hakim vinden het fijn dat ze elkaar hebben leren kennen. Ze kennen elkaar van de KOPP-Kindergroep. Daar kunnen kinderen met andere kinderen praten die ook een ouder hebben met psychiatrische of verslavingsproblemen. En ze zitten alledrie ook op het forum van www.kopstoring.nl. Bob: "Vroeger dacht ik dat ik de enige was die een moeder met zulke problemen had, maar er zijn meer kinderen bij wie het thuis niet altijd gewoon is."


1 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten