Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Geert (13 jaar)
door
terug

'Mama vindt het heel erg moeilijk om geen drugs te gebruiken. Zij belooft vaak dat ze het niet meer zal doen, maar toch neemt ze steeds opnieuw weer heroïne enzo. Als we thuis zijn vind ik dat niet zo erg, dan kan niemand het zien. Maar als we bij familie of vrienden zijn schaam ik me voor mijn moeder. Dan zie ik de anderen over haar praten omdat ze onder invloed is. Mijn moeder wordt meestal heel sloom als zij drugs heeft genomen. Ze zit stil in een stoel en je kunt niet goed met haar praten. Het lijkt alsof ze er niet bij is.

Mijn vader wordt altijd boos als hij mijn moeder zo ziet. Soms maken ze dan ruzie. Mijn zus en ik gaan dan meestal naar onze kamer omdat we liever met zijn tweeën zijn. De volgende dag heeft mijn moeder bijna altijd spijt. Zij voelt zich ziek en verdrietig en dan heb ik eigenlijk wel weer medelijden met haar. Mijn ooms en tantes gaan niet meer graag met mijn moeder om, terwijl ze toch ook heel lief kan zijn.

We zien dus niet veel mensen meer bij ons thuis en ik durf ook geen vriendjes mee naar huis te nemen. Ik ben vorig jaar naar de Kindergroep geweest. Daar heb ik met andere kinderen gepraat die ook een vader of moeder hebben met verslavingsproblemen. En ik zit op het forum van www.kopstoring.nl. Ik vind het fijn om te weten dat ik niet de enige ben!'


1 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten