Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Kyra (11 jaar)
door
terug

'Het gaat over papa. Hij vindt het heel moeilijk om niet te drinken. Eigenlijk drinkt hij de hele dag. Hij is dus ook veel dronken. Dat weet ik omdat hij dan hard gaat praten en niet meer gewoon kan lopen. Ook is hij dan snel boos en moeten wij zorgen dat wij hem niet boos maken.

Soms wordt hij toch boos en dan kunnen mensen uit de straat hem horen schreeuwen. Het is al een paar keer gebeurd dat de politie aan de deur kwam om te vragen wat er aan de hand was. Soms denk ik dat er veel mensen bang zijn voor papa. Dat is gek, want eigenlijk schreeuwt hij alleen maar. Hij heeft ons nog nooit geslagen, of zoiets.

Soms ben ik bang dat mama en papa gaan scheiden. Mama moet de laatste tijd erg veel huilen. Ze is ook al een keer bij oma gaan logeren. Mama zegt dat ze er niet meer tegen kan als papa zo vaak boos wordt. Ze wil dat papa weer terug gaat naar het ziekenhuis. Daar kunnen ze hem helpen om te stoppen met drinken. Maar papa wil dat niet. De vorige keer vond hij het helemaal niet leuk om daar te zijn.

Ik heb met mama een afspraak gemaakt, als ik dat wil mag ik ook bij oma gaan logeren. Bij oma is het altijd gezellig! Ik mag daar televisie kijken en ze bakt pannenkoeken voor me….’


5 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten