Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Alexander (12 jaar)
door
terug

'Mijn moeder heeft een soort ziekte in haar hoofd. Soms doet ze opeens vreemd. Meestal zie ik het van te voren aankomen. Dan praat ze anders dan je gewend bent. Ze wordt dan heel snel boos, of ze zit steeds te rijmen. Als het echt slecht met haar gaat, staat mijn moeder te roepen dat de postbode haar bespioneert, terwijl dat niet zo is.

Soms ziet ze ook dingen die er helemaal niet zijn. Dat komt door haar ziekte. Zij kan er niks aan doen. Ik vind het niet leuk dat mijn moeder zo is. En ik ben wel eens bang voor haar. Maar je raakt er ook aan gewend. Zo is mijn moeder gewoon. Als ze vreemd doet denk ik: ze meent het niet zo, zij kan er ook niks aan doen.

Gelukkig zorgt mijn vader goed voor mijn broertje en mij. Mijn moeder wordt ook wel eens opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Thuis komt er dan gezinshulp. Als ze ziek is ben ik het liefst bij iemand anders. Als ze weer wat beter is, dan doet m'n moeder vrij normaal. Dan begrijp ik haar in ieder geval weer. Mijn vader heeft aan mijn lerares verteld wat er aan de hand is. Zij let erop dat ik niet word geplaagd met mijn moeder.'


2 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten