Trimbos logo

Informatie
Tips
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Mijn verhaal / Verhalen van kinderen
Verhaal van Cathy (11 jaar)
door
terug

'Het gaat over mijn moeder. Soms is ze heel erg moe en in de put. Ze komt dan haar bed niet uit, ze kookt niet, ze doet niets. En soms is ze heel erg in de war en vreselijk druk. Ze slaapt dan bijna niet en maakt dan heel veel ruzie, vooral met papa. Papa vindt dat ze veel te veel dingen koopt die we helemaal niet nodig hebben en mama wordt dan vreselijk kwaad als hij er wat van zegt. En op mij is ze soms ook opeens kwaad. Ze zegt dan dat alles mijn schuld is.Maar papa zegt dat dat niet zo is.

Ik word er ook wel eens bang van als mama zo doet. Meestal ga ik dan snel naar m'n kamer en doe mijn oren dicht. Ik neem ook geen vriendinnetjes mee naar huis, omdat je nooit zeker weet hoe mama is.

Nu is mama opgenomen in een soort ziekenhuis. Ze krijgt ook medicijnen waar ze wat rustiger van wordt. Mijn broertje en ik mogen samen met papa bij haar op bezoek. Ze doet nu weer veel gewoner. Als ze zo is, vind ik het echt leuk om haar te zien. En thuis is het ook rustiger. Er komt nu een thuishulp, die veel doet in huis. Met Gerdine, mijn vriendin, praat ik soms over mama. Zij begrijpt het wel een beetje. Papa heeft ook aan mijn meester verteld wat er aan de hand is. Ik vind het fijn dat m'n meester het nu weet, soms kletst hij even met me na schooltijd.'


2 reacties >>
plaats reactie

Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten