Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Informatie en advies / Wat kan ik doen / Hulp zoeken

Hulp zoeken


Laat de moed niet in de schoenen zinken

Misschien denk je wel bij het lezen van de informatie op deze website: ‘Ik voel me daar niet toe in staat. Ik heb al zoveel aan m’n hoofd.’ Of: ‘Ik voel me moe en lusteloos, ik heb er echt geen energie voor’. Al zou je nog zo graag willen, je kunt het niet opbrengen er op de juiste manier te zijn voor je kind.

Als het toch niet makkelijk gaat...
Het kan zijn dat je geen geduld hebt met je kind die steeds jouw aandacht vraagt. Of dat je woedend naar hem of haar uitvalt. In huis laat je veel aan je kinderen over. Vaak zorgen ze zelf dat ze te eten en te drinken krijgen. Je bent zo met je eigen problemen bezig dat je kinderen lange tijd in ongewassen kleding rondlopen. Veel van je tijd breng je in bed door. Hoewel je je wilt beheersen, gebeurt het regelmatig dat je je zoon of dochter een klap geeft.

Neem de stap en zoek hulp!
Als je merkt dat je het opvoeden niet allemaal zelf kunt, is het nodig om hulp te zoeken. Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor het welbevinden van jouw kinderen. Geef bij je hulpverlener of huisarts aan dat je hulp nodig hebt bij de opvoeding. Dit kan een lastige stap zijn. Misschien heb je het gevoel dat je faalt. Maar door hulp te zoeken laat je juist zien dat je het beste met je kind voor hebt. Het getuigt van inzet en verantwoordelijkheidsgevoel! Je hulpverlener of huisarts kan met jou bekijken waar en door wie je het best geholpen en gesteund kunt worden.

Je kunt met vragen ook altijd anoniem terecht bij de e-mailservice van deze website. Een deskundige zal je vragen beantwoorden. Je kunt ook anoniem een online groepscursus volgen, begeleid door deskundigen.

‘Als ik teveel gedronken heb, sla ik mijn kinderen soms. Ik heb daar later altijd spijt van. Ik zou het wel anders willen, maar het lukt me niet. Ik durf het echt niet tegen een hulpverlener te zeggen. Ik ben bang dat ze dan mijn kinderen bij me weghalen.’ (Joost, 48 jaar)

Het afnemen van kinderen kan niet ‘zomaar’ gebeuren. Kinderen worden pas bij hun ouders weggehaald als er sprake is van een heel ernstige bedreiging van het welzijn van de kinderen. In ons land beslist de rechter of dat het geval is. De rechter gaat daarbij echt niet af op roddels of geruchten. Wanneer er bewijzen (of heel sterke aanwijzingen) zijn dat het welzijn van een kind echt gevaar loopt, wordt eerst hulp ingeschakeld. Pas als blijkt dat hulp geen effect heeft, overweegt de rechter andere mogelijkheden.


Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten