Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Informatie en advies / Verschillen in gevolgen / Depressie

Depressie


Meestal heb je nergens zin in. Je hebt ook geen energie om dingen te doen. Je slaapt veel.Voor je kind lijkt het misschien alsof jij je helemaal niet voor hem of haar interesseert. Natuurlijk is dat niet zo. Leg je kind uit dat het bij je depressie hoort. Accepteer echter ook de gevoelens van je kind als het daar verdrietig of boos over is. Omder Omgaan met gevoelens lees je daar meer over.
 
Heb je een baby, dan kun jij je kind nog geen uitleg geven over je ziekte. Probeer je baby lichamelijk vaak dicht bij je te houden. Het is van groot belang om ondanks dat jij je niet goed voelt, toch contact te maken met je kind. Schakel hulp in als je dit niet kunt opbrengen of vraag om steun. Op deze manier voorkom je hechtingsproblemen.

Je kind kan de neiging hebben om jou te troosten. Of om taken van jou thuis over te nemen. Het is echter belangrijk om je kind de ruimte te geven om kind te zijn

Besef dat jij ouder bent van je kind. Je kind heeft jou nodig. Onder Praten over je ziekte kun je lezen lezen hoe jij je kind kunt vertellen wat een depressie is en met jou doet. 


Download
Folder
folder
Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten