Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Informatie en advies / Ontwikkeling kinderen

Ontwikkeling kinderen


Kinderen ontwikkelen zich in wisselwerking met hun omgeving. Ze hebben een eigen drang om zich te ontwikkelen. Maar ook de omstandigheden waarin kinderen opgroeien zijn van invloed. Jouw kind is afhankelijk van jou.

Jij wilt dat het goed gaat met je kind. Dat hij of zij zich normaal ontwikkelt. Daarom is het belangrijk om te weten wat normaal is. Iedereen heeft daar wel eens vragen over. Die vragen kan je stellen aan een bekende met kinderen, of bijvoorbeeld aan de leidster van de kinderopvang. Ook bij je huisarts of consultatiebureau kan je terecht.

Vervelend om vragen te stellen? Hier vind je informatie over de verstandelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. Ook kan je lezen wat er van jou als ouder verwacht wordt per leeftijdscategorie.

Informatie over kinderen tot vier jaar staat ook in het groeiboekje van het consultatiebureau. In de bibliotheek is veel informatie is te vinden in boeken en tijdschriften, bijvoorbeeld: Ouders van Nu. Op televisie zijn regelmatig opvoedprogramma’s waarin veel advies gegeven wordt.

Onder Professionele hulp vind je meer infomatie over de mogelijkheden van hulp bij de opvoeding.


Download
Folder
folder
Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten