Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
E-mail deskundige / Professionele hulp / Hulp voor je partner

Hulp voor je partner

Voor partners is het soms lastig om hulp te vinden. Hulpverleners zijn gericht op de problemen van degene met psychische en/of verslavingsproblemen. Wil je graag een eigen hulpverlener? Dan kun je hulp krijgen bij de instellingen onder het kopje “hulp voor je eigen problemen”.


Cursussen en informatieavonden

De afdelingen preventie van instellingen voor geestelijke gezondheidszorg bieden diverse informatiebronnen voor partners. Bijvoorbeeld, een cursus “Omgaan met borderline” of een informatieavond voor familieleden van mensen met een depressie. Op http://ggz-hulpverlening.startpagina.nl kun je instellingen in je regio zoeken. Op de site van de instelling kijk je bij preventie of familieleden.


Ervaringen uitwisselen

Misschien heb je vooral behoefte aan het uitwisselen van ervaringen. Dit wordt vaak geboden via organisaties voor familieleden. Kijk hiervoor bij de links bij lotgenotencontact. Ook bij de bovengenoemde cursussen en informatieavonden is hiervoor vaak ruimte. Veel mensen wisselen ervaringen uit op internet. Bijvoorbeeld op het forum van deze site, maar er zijn ook mensen die zelf een forum opzetten. Je kunt deze via www.google.nl zoeken of zoek op startpagina’s van een bepaalde psychische ziekte via www.startpagina.nl.


Download
Folder
folder
Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten