Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
E-mail deskundige / Professionele hulp / Hulp voor je kind

Hulp voor je kind


Het kan je kind helpen om te merken dat hij of zij niet de enige is die een ouder heeft met psychische problemen of een verslaving.

Vrijwel alle instellingen voor geestelijke gezondheidszorg bieden lotgenotencontact voor kinderen en jongeren aan. Dit zijn KOPP/KVO-groepen. KOPP betekent Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problematiek. KVO betekent Kinderen van Verslaafde Ouders. Tijdens een aantal bijeenkomsten ontmoeten kinderen lotgenoten en worden verschillende thema’s met hen besproken. Bijvoorbeeld: de ziekte van de ouder, eigen gevoelens, opkomen voor jezelf, leuke dingen doen. Op http://ggz-hulpverlening.startpagina.nl kun je de instelling in je regio zoeken. Op de site van de instelling kijk je bij preventie of familieleden.

Je kunt je kind ook attent maken op het bestaan van de volgende websites:

  • www.kopstoring.nl: een website voor jongeren vanaf 12 jaar die een ouder hebben met psychische of verslavingsproblemen. Naast een e-mailservice en een forum kan je kind ook anoniem een online groepscursus volgen. 
  • www.drankjewel.nl: een website met forum en e-mailservice voor jongeren vanaf 12 jaar die een ouder hebben met een alcoholprobleem.
  • www.survivalkid.nl: Survivalkid.nl is een besloten site, speciaal gemaakt voor
    Drentse jongeren met een vader, moeder, broer of zus met psychische problemen of een verslaving.
  • www.kindertelefoon.nl: Een website waar kinderen en jongeren in vertrouwen kunnen praten en hulp, advies en informatie kunnen krijgen. Naast bellen is er ook een mogelijkheid om te chatten.

Download
Folder
folder
Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten