Trimbos logo

Informatie en advies
Tips van ouders
Online cursus
E-mail deskundige
Mijn verhaal
Contact
Home
Home

Reactie ouder online cursus:

In het voorjaar (2022) wordt de website van KopOpOuders vernieuwd. De website krijgt een nieuwe vormgeving en we updaten de teksten. De website is dan straks ook makkelijker op een tablet of telefoon te bekijken. 


KopOpOuders!

Je kind een gelukkige jeugd geven. Dat wil je als ouder. Maar opvoeden valt soms niet mee. Zeker als je niet lekker in je vel zit. Toch wil je het beste voor je kind.

KopOpOuders.nl is er voor alle ouders die last hebben van stress, psychische problemen of een verslaving, en hun partner. In Nederland zijn er jaarlijks 405.000 ouders met deze problemen. We weten inmiddels dat veel kinderen van deze ouders zelf problemen krijgen, nu of later.

Het goede nieuws is: jij kunt er iets aan doen!

KopOpOuders.nl biedt je:

Naast opvoedondersteuning op zoek naar hulp voor je eigen problemen?


WIJZIGING PRIVACYSTATEMENT (d.d. 4 maart 2022)

Onlangs heeft het Trimbos-instituut een overeenkomst gesloten met Yousense voor de uitvoer van de KopOpOuders zelfhulpmodules. Yousense is daarom aan het privacystatement toegevoegd als een van de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg met wiens hulpverleners we gegevens van deelnemers aan de KopOpOuders zelfhulpmodules delen
 

Een Boekentip


Het boek 'Ik wil jullie iets vertellen' helpt om met kinderen te praten over psychische problemen van hun ouders. Het boek is bedoeld voor jongere kinderen, kinderen van de basisschoolleeftijd, ouders en hulpverleners. Maar ook volwassen die zijn opgegroeid met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen vinden in het boek veel (h)erkenning. Het boek geeft kinderen en hun ouders een gezamenlijke taal (en beelden) voor een gezonde communicatie over wat er thuis aan de hand is. Hier is een stukje van het boek ook als inkijkexemplaar te bekijken. 


Direct aanmelden voor

Online cursus
E-mailen

met een deskundige
Nieuw!

Zelfhulpcursus
Download
Folder
folder
Bekijk
Filmpjes
psychische problemen
verslaving

sluiten